Kirken på HEH

e-mail: Tom Andersen Kjær: Tom.Andersen.Kjaer@regionh.dk; tak@km.dk;

Pusterum

08-01-2014

Har du brug for et pusterum?

Søger du et sted, hvor du kan få pusten igen. Så er kirkerummet på Herlev Hospital måske stedet for dig?

Kirkerummet

Herlev Hospital har et kirkerum, der nu er placeret tæt på forhallen.

Du finder kirkerummet Kirkerummet sådan: Du går ind ad glasdøren, der fører til trappen op i højhuset. Du går gennem den næste glasdør, der fører ind til et område med Lægetårnets mødelokale, kontorer for patientvejleder, hospitalspræst, leder af etnisk ressorceteam/imam og så kirkerum. Gå til højre og du kommer ind i kirkerummet.

Kirkerummet er døgnåbent.

Biskoppen over Helsingør stift har meddelt tilladelse til, at der holdes gudstjenester med dåb, nadver og vielse i kirkerummet.
Kirkerummet er udsmykket med alterbord, altertavle malt på plexiglas af Kirsten Dufva, prædikestol, et maleri af Kirsten Dufva og en kirkeklokke, der tidligere var skibsklokke på Christian Mærsk. Skibsklokken er en gave fra A.P. Møllerfonden. I kirkerummet findes elektronisk Johannusorgel.

Kirkerummet er  taget i brug for nogen tid siden, og der mangler en vis finish i loftet .MEN kirkerummet findes og kan bruges - også til at trække sig tilbage som patient, pårørende og ansat.

Gudstjenester
Der er gudstjeneste i kirkerummet med faste mellemrum.  Juleaften fejres der julegudstjeneste i Store Mødesal ved Forhallen. Gudstjenester i kirkerummet transmitteres over intern radio  og TV- julegudstjenesten over internt TV.

Juleaften den 24 December kl. 14 er der julegudtjeneste I Store Mødesal ved Matilde Nordahl Svendsen. Musik og sang ved Finn Hørsted, Anna Duus og Louise Hvidt Mogensen. Alle er velkomne !

Det står enhver frit for at deltage i gudstjenesterne. Gudstjenesten er altså også åben for mennesker, der ikke er indlagte på Herlev Hospital eller pårørende til indlagte.